Steigerhouten tuinmeubelenSteigerhouten Tuinmeubelen van grof steigerhout - steeds populairder

De robuuste uitstraling van steigerhout valt goed in de smaak bij veel mensen. Het mag in de tuin ook best wat grof zijn. Daarmee sluiten steigerhouten tuinmeubelen goed aan bij het buitenleven. Op deze pagina zullen wij regelmatig nieuws delen over steigerhouten tuinmeubelen.


Verschillende aanbieders van steigerhouten meubelen

Het aantal aanbieders van steigerhouten tuinmeubelen groeit gestaag. Niet zo gek overigens. Voor een meubelmaker is het vervaardigen van dit soort grove meubelen een peulenschil. Veel mensen gaan tegenwoordig ook zelf op zoek naar steigerhout en zoeken er een bouwtekening bij op internet. Zo maak je binnen no-time je eigen steigerhouten tuinmeubelen.

Zijn steigerhouten tuinmeubelen echt van oud steigerhout?

Steigerhouten tuinmeubelen zijn gemaakt van steigerhout, dat spreekt voor zich. Tegenwoordig is het al lang niet meer enkel gebruikt steigerhout, maar wel het hout dat ook gebruikt wordt voor steigers. Dit is vurenhout of larix. Dit 'steigerhout' is zowel geschikt voor binnenmeubelen als voor tuinmeubelen.

Steigerhout is zeer goed bestand tegen weersinvloeden en daarom kunnen de tuinmeubelen van steigerhout prima onbehandeld blijven. Wel zullen de tuinmeubelen dan eerder grijs kleuren. wil je dit voorkomen dan kunt je de steigerhouten tuinmeubelen behandelen met bijvoorbeeld buitenbijts of wax. Hierdoor zal het steigerhout wel donkerder kleuren.