Onderhoud houten tuinmeubelen
HOUTEN TUINMEUBELEN, TUINMEUBELEN HOUTHouten tuinmeubelen hebben volgens velen meer allure dan kunststof exemplaren. Een houten tuinmeubel vraagt in tegenstelling tot andere materialen wel meer onderhoud. Daarom zullen we op de website Houten Tuinmeubel naast het aankoop-aspect ook aandacht besteden aan het onderhoud van houten tuinmeubelen.

Hout is een natuurproduct dat behandeling vereist. De ene houtsoort meer dan de andere. Als u onze tips en aanbevelingen volgt zult u langer plezier hebben van uw houten tuinmeubelen.

Veel gebruikte houtsoorten voor houtHouten tuinmeubelen, Hout, Houtenen tuinmeubelen zijn teak en hardhout. Deze houtsoorten zijn zo geschikt voor verwerking tot houten tuinmeubelen vanwege hun lange levensduur. Hardhout en teak zijn familie maar verschillen wel in eigenschappen. Zo bevat teak van nature meer olie waardoor behandeling eigenlijk niet nodig is. Daarnaast is teak lichter dan hardhoud.

(Hard) houten tuinmeubelen

Houten tuinmeubelen komen vaak van ver en zijn daardoor lang onderweg. Daarom wordt aangeraden uw houten tuinmeubelen zelf met olie te behandelen, ook wanneer dit al door de leverancier gedaan is. Verder is het raadzaam de behandeling tenminste 2 maal per seizoen te herhalen. Wanneer u het echt goed wilt doen, behandelt u uw houten tuinmeubelen nog eenmaal alvorens ze naar de winteropslag gaan.

Voor u houten tuinmeubelen gaat olieën....

Voordat u de houten tuinmeubelen in de olie zet dienen deze gereinigd te worden met houtreiniger. Houtreiniger is speciaal ontwikkeld voor hout en is dus verstandiger om te gebruiken dan andere middelen. Je weet immers niet altijd hoe hout reageert op een schoonmaakmiddel.

Teak

Teak houten tuinmeubelen behoeven niet ieder seizoen geolied te worden. De kleur zal langzaam maar zeker de karakteristieke grijzige teint krijgen die veel mensen zo mooi vinden aan deze houten tuimeubelen. Anderen behouden echter liever de diepe houtkleur van een net geoliede tafel. In dit geval kunt u uw houten tuinmeubelen dezelfde behandeling geven als bij hardhouten tuinmeubelen.

Tot slot

  • Houten tuinmeubelen kunnen werken, barsten en wat kromtrekken. Dit is inherent aan houten tuinmeubelen en het natuurproduct hout. Om dit te beperken is het raadzaam om de houten tuinmeubelen in de winter niet in huis op te slaan in verband met de warme droge lucht. Beter is om een houten tuinmeubel in een schuur of onder een afdakje te stallen.
  • Dek uw houten tuinmeubelen niet af met plastic. Het vocht kan dan niet weg en zo kan het hou gaan rotten en schimmelen. Mochten de houten tuinmeubelen onverhoopt toch schimmelplekken gaan vertonen, dan zijn daar speciale reinigingsmiddelen voor te koop.

Houten tuinmeubelen, de kroon op een mooi terras